Ministrul Sănătății promite cercetarea responsabililor care au greșit raportarea deceselor

Ministrul Sănătăţii, doctorul Ioana Mihăilă, a fost prezentă în Parlament la "Ora Guvernului".

Adăugat: 17 Mai 2021
Ultima actualizare:17 Mai 2021

Politica Romaneasca
Foto: Ministrul Sănătății, Ioana Mihailă. Foto: gov.ro
trimite pe mail

Ministrul Sănătăţii, doctorul Ioana Mihăilă, promite că responsabilii din cadrul ministerului care au greşit la raportarea deceselor asociate COVID-19 vor fi cercetaţi disciplinar.

Doamna Mihăilă a încercat să explice astăzi în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora Guvernului", de unde au apărut diferenţele de raportare a deceselor asociate COVID, însă parlamentarii PSD nu au fost mulţumiţi de răspunsul ministrului.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a prezentat în plenul Camerei Deputaţilor date din documentul publicat săptămâna trecută privind raportarea deceselor de COVID-19 şi din care reiese că există diferenţe între cele două platforme folosite de instituţiile publice implicate în combaterea pandemiei.

Social-democraţii s-au declarat nemulţumiţi de răspunsurile primite, dar şi de tergiversarea prezentării acestor date.

Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD: Este şocant cinismul cu care vorbiţi despre românii morţi de COVID. Din apostolii transparenţei aţi devenit un soi de comisari politici ai secretomaniei capabili să explice o dramă naţională ca pe o birocratică înşiruire de erori umane.

În replică, ministrul Ioana Mihăilă a spus că importantă este prezentarea corectă a datelor, nu rapiditatea raportării acestora.

Ea a subliniat că sistemul medical are sincope, iar pe baza informaţiilor obţinute după raportul comisiei vor fi luate măsurile necesare pentru realizarea reformei din acest domeniu.

Ioana Mihăilă: Responsabilul din cadrul Ministerului Sănătăţii este un comitet numit în mandatul precedent lui Vlad Voiculescu şi vom lua toate măsurile pentru cercetarea disciplinară a acestora. Nu vom începe o vânătoare a vinovaţilor, dar avem la dispoziţie informaţiile necesare pentru a lua măsurile care se impun.

În timpul dezbaterilor, liberalii şi deputaţii UDMR au subliniat că trebuie acordată mai multă credibilitate actului medical şi asigurată o comunicare transparentă a datelor legate de pandemie, în timp ce reprezentanţii Alianţei pentru Unirea Românilor au susţinut că aceste informaţii au fost făcute publice doar pentru că între partidele aflate la guvernare nu există o cooperare reală.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Mai 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza