Ministrul Sănătăţii pledează pentru un "parteneriat public-privat în sănătate"

Ministrul Sănătăţii propune ca spitalele şi alte mijloce fixe şi mobile din sistemul de sănătate să fie asigurate de către mediul privat.

Adăugat: 10 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:10 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii
trimite pe mail

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, avertizează că sunt necesare investiţii substanţiale în infrastructura din domeniul sănătăţii, deoarece 30% din spitale funcţionează în clădiri cu risc seismic de gradul 1 sau 2, după cum reiese dintr-un studiu făcut de ministerul pe care îl conduce.

O soluţie ar putea veni din mediul privat, dar acest lucru nu va însemna o privatizare a spitalelor de stat, a explicat ministrul.

"Parteneriat public-privat în sănătate este unul foarte simplu, în care privatul nu oferă actul medical, actul medical rămâne în responsabilitatea statului.
Ceea ce face partenerul privat este să finanţeze, să construiască şi apoi să pună la dispoziţia statului clădirea spitalului şi echipamentul şi să se asigure că partea tehnică a spitalului funcţioneză aşa cum trebuie.
Pe baza acestui serviciu, primeşte o plată de disponibilitate pe o perioadă de 25-30 de ani" a spus ministrul Sănătăţii.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza