Ministrul Sănătăţii, îngrijorat de rata scăzută de vaccinare a copiilor

Rata de vaccinare a copiilor este în continuare scăzută şi nu doar în mediul rural - a spus ieri la Braşov ministrul sănătăţii, Florian Bodog.

Adăugat: 20 Iulie 2017
Ultima actualizare:20 Iulie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Florian Bodog, ministrul Sănătă
trimite pe mail

Un exemplu în acest sens este municipiul Săcele.

Acolo, potrivit demnitarului, mai puţin de 50% dintre minori sunt imunizaţi împotriva rujeolei, iar în ultima perioadă în localitate s-au înregistrat 54 de cazuri de pojar.

Ministrul Florian Bodog le-a cerut din nou autorităţilor să se implice pentru vaccinarea copiilor, iar în comunităţile defavorizate să intervină pentru înregistrarea nou-născuţilor, având în vedere că există un număr mare de minori care nu au documente şi nu sunt luaţi în evidenţa medicilor de familie.

Potrivit ministrului, există suficiente doze împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei care au fost trimise şi în teritoriu.

La nivel naţional stocul de vaccin ROR era de aproape 70 de mii de doze la sfârşitul lunii trecute, conform raportărilor făcute de direcţiile de sănătate publică judeţene.

Alte peste 300.000 de doze au ajuns în teritoriu la mijlocul acestei luni pentru a se acoperi necesarul de la nivel naţional. Cele mai multe au fost repartizate în Bucureşti, peste 43.000, Iaşi 21.000 şi Timiş unde au ajuns aproape 19.000 de doze.

Ministrul Florian Bodog, a dat asigurări că dozele de vaccin împotriva rujeolei achiziţionate lunile trecute vor fi suficiente până la finalul anului.

În plus, actualul proiect al legii vaccinării va rezolva problema stocurilor de vaccin, iar prin contractele multianuale cu firmele producătoare se va crea oportunitatea ca ţara noastră să fie luată în calcul pentru anii următori.

Ministerul Sănătăţii a început o campanie prin care părinţii sunt informaţi despre beneficiile vaccinării copiilor, iar Radio România desfăşoară, de luni, o acţiune similară.Autor:
Nicoleta Turcu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
20 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza