Ministrul Sănătății: Este foarte important să se respecte regulile de igienă şi carantină

Sorina Pintea a atras atenţia că este foarte important să fie respectate regulile de igienă şi de carantină, mai ales că de luni începe şcoala.

Adăugat: 11 Februarie 2018
Ultima actualizare:11 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Sorina Pintea, ministrul Sănătății
trimite pe mail

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea a atras atenţia, într-o intervenţie televizată, că este foarte important să fie respectate regulile de igienă şi de carantină, mai ales că de luni începe şcoala, iar numărul contaminărilor cu gripă ar putea creşte, pe fondul întoarcerii copiilor în colectivitate.

"Cred că în acest moment, direcțiile de sănătate publică ar trebui să fie din ce în ce mai active, pentru că începând școala, s-ar putea să ne confruntăm cu situații mai grave sau mai delicate din acest punct de vedere. Școlile la fel, trebuie să ia măsuri de precauție, dacă apare un caz, acel caz ar trebui izolat. Triajul trebuie făcut atât de părinte, cât și de medicul de familie sau în primul rând de medicul de familie. Să știți că inclusiv purtatul unei măști pentru o banală viroză este salvator de multe ori", a spus Sorina Pintea.

Medicii mai recomandă ca în această perioadă să evităm spaţiile aglomerate, pentru că gripa se transmite foarte uşor prin strănut sau tuse.

Este important să ne spălăm des pe mâini şi să consumăm multe fructe şi legume.

Însă principalul mijloc prin care putem să ne protejăm este vaccinarea.

Potrivit ministrului sănătăţii, în cabinetele medicilor de familie mai sunt disponibile 135 de mii de doze de vaccin.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza