Ministrul Sănătăţii anunță înfiinţarea Fondului naţional pentru siguranţa pacientului

Fondul naţional pentru siguranţa pacienţilor va fi finanţat din bani europeni şi de la buget.

Adăugat: 31 Ianuarie 2021
Ultima actualizare:31 Ianuarie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat înfiinţarea unui fond pentru problemele din infrastructura sanitară.

Fondul naţional pentru siguranţa pacienţilor va fi finanţat din bani europeni şi de la buget şi le va permite spitalelor să facă investiţii urgent pentru securitatea la incendiu, la cutremur şi prevenirea infecţiilor nosocomiale, a subliniat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu: Este este un fond naţional pentru siguranţa pacienţilor în spitale. Avem la dispoziţie bani europene prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, avem de asemenea bani din bugetul naţional, pe care îi vom aloca pentru acest scop, iar noi ne vom asigura că aceştia sunt folosiţi prioritar pentru îmbunătăţirea urgentă a infrastructurii de siguranţă în spitale. Ne referim aici în special la securitatea la incendii, de asemenea securitate la cutremure şi nu, în ultimul rând, la unul dintre marii criminali în sistemul sanitar din România şi anume infecţiile nosocomiale

Ministrul sănătăţii a anunţat înfiinţarea unui serviciu telefonic de informare pentru ca rudele pacienţilor internaţi cu COVID să poată obţine informaţii despre situaţia acestora.

Totodată, a fost schimbată strategia de vaccinare astfel încât luna viitoare toate locurile noi care vor apărea în platforma specială să fie destinate persoanelor peste 65 de ani, bolnavilor cronici şi celor cu un grad de handicap.

Persoanele deja programat se vor vaccina conform planificării.

Lucrătorii din domenii esenţiale nu vor putea face programări noi în februarie.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
31 Ianuarie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza