Ministrul Muncii: Firmele ar trebui încurajate să angajeze persoane cu dizabilităţi

Firmele ar trebui să fie încurajate să angajeze persoane cu dizabilităţi, astfel încât acestea să fie mai bine integrate în societate, au conchis astăzi participanţii la o masă rotundă, organizată la Palatul Victoria.

Adăugat: 5 Decembrie 2016
Ultima actualizare:5 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vicepremierul Vasile Dâncu, ministrul muncii, Dragoş Pâslaru, şi cel al educaţiei, Mircea Dumitru, dar şi reprezentanţii persoanelor cu dizabilităţi, au vorbit şi despre măsurile ce trebuie luate în domeniul educaţiei. 

Ministrul muncii, Dragoş Pîslaru, a susţinut că ajutorul de la stat nu oferă condiţii decente de trai pentru persoanele cu dizabilităţi şi că soluţia o reprezintă crearea de locuri de muncă pentru acestea.

Dragoş Pîslaru crede că atitudinea Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă trebuie să se schimbe.

"Nu mai stau să aştept să vină un lanţ comercial şi să-mi spună, conform politicii lor de multinaţională, ar vrea să angajeze în România persoane cu dizabilităţi ca să-şi marcheze obiectivul de responsabilitate corporatistă. Agenţia de Ocupare, în parteneriat cu ANPD, să poată să meargă la toţi angajatorii care au peste 50 de locuri de muncă şi să vadă cum pot să-i ajute", a spus Dragoş Pîslaru.  

Ministrul educaţiei, Mircea Dumitru, avorbit despre o importantă hotărâre de guvern care ar putea să fie adoptată în această săptămână.

"Cred că acest plan va marca un pas important în recunoaşterea de către guvern şi de către instituţiile implicate a nevoilor speciale pe care le aveţi şi nu numai atât, obligativitatea acestor instituţii de a îşi adapta personalul în aşă fel încât să vină în întâmpinarea dvs", a susţinut Mircea Dumitru.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
5 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza