Ministrul Mediului: România are nevoie de o schimbare în privinţa politicilor de mediu

Printre priorităţile ministrului Mediului se numără îmbunătăţirea Radarului Pădurilor, programul Rabla şi îmbunătăţirea calităţii mediului.

Adăugat: 14 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:14 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Cristiana Paşca Palmer, ministrul Mediului
trimite pe mail

Ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer, apreciază că România are nevoie de o schimbare în privinţa politicilor de mediu, care trebuie văzute ca o resursă şi o bază pentru dezvoltare, un concept spre care se îndreaptă tot mai multe ţări.

Ministrul de resort şi-a prezentat astăzi câteva dintre obiectivele mandatului, între care o suplimentare a bugetului şi a numărului de angajaţi pentru Gărzile Forestiere, dar şi îmbunătăţirea Radarului Pădurilor. 

"Ar trebui să fie realmente un grup de elită, dacă vreţi, sau un fel de DNA al pădurilor dacă vorbim de Radarul Pădurilor. Cumva trebuie închisă bucla, astfel încât oamenii care sună la Radarul Pădurilor să poată şti şi ce s-a întâmplat mai departe cu sesizarea pe care au făcut-o, dacă i s-a dat curs, dacă cineva a răspuns pentru acele tăieri ilegale ş.a.m.d", a spus Cristiana Paşca Palmer.

Ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer, a mai anunţat că programul Rabla va continua şi anul acesta pe aceleaşi coordonate şi cu aproximativ acelaşi buget, transmite redactorul RRA, Bogdan Isopescu.

Pe de altă parte, ea spus că este nevoie de un studiu pentru a vedea cu cât s-a îmbunătăţit calitatea aerului în marile oraşe în ultimii ani.

Cristiana Paşca Palmer a mai precizat că pentru acest an nu este prevăzută nicio modificare a "timbrului de mediu", întrucât acesta contribuie consistent la bugetul destinat proiectelor de mediu din România.
 Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza