Ministrul Mediului atrage atenţia asupra deşertificării sudului României

Costel Alexe susține că fenomenul va fi tot mai accentuat dacă suprafeţele afectate nu vor fi stabilizate prin împăduriri şi perdele de protecţie.

Adăugat: 11 Iunie 2020
Ultima actualizare:11 Iunie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Costel Alexe, ministrul Mediului. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a tras atenţia asupra deşertificării sudului României, precizând că la nivel naţional sunt cel puţin cinci sute de mii de hectare de terenuri degradate.

El a subliniat că fenomenul va fi tot mai accentuat dacă suprafeţele afectate nu vor fi stabilizate prin împăduriri şi perdele de protecţie.

Aflat ieri la Mârşani, în judeţul Dolj, Costel Alexe a declarat că ministerul de resort are fondurile necesare pentru a interveni în acest sens şi a adăugat.

Costel Alexe: Vreau să subliniez foarte clar că aici în sudul României viaţa locuitorilor, şi cel puţin 60% dintre ei lucrează în agricultură, se joacă la ruletă, la ruleta schimbărilor climatice şi, dacă autorităţile publice locale nu vor face toate eforturi ca, împreună cu asociaţiile de proprietari, împreună cu proprietarii de terenuri să reuşească să şi le intabuleze şi, evident, apoi, pe aceste suprafeţe să facem aceste fişe de perimetru de ameliorare, să putem împăduri acestei zone.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Iunie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza