Ministrul Justiţiei prezintă proiectul de modificare a legilor în domeniul justiţiei

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat, astăzi, în premieră, în faţa membrilor Comisiei Parlamentare Speciale, pachetul legislativ privind modificarea legilor justiţiei.

Adăugat: 25 Octombrie 2017
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiţiei
trimite pe mail

UPDATE El a subliniat că la şase luni de la publicare, va fi elaborat un alt document legislativ care să reglementeze problema Inspecţiei Judiciare:

"Prevederile legale, astăzi în vigoare, cu privire la Inspecţia Judiciară rămân absolut nemodificate. Inspecţia Judiciară va fi reglementată ca o instituţie autonomă, separată, care să nu fie nici la CSM, nici la Ministerul Justiţiei, care să aibă independenţa funcţională de a-şi îndeplini funcţia constituţională", a declarat Toader.

Ministrul Justiţiei a subliniat că în privinţa numirii procurorilor de rang înalt aşteaptă un aviz din partea Comisiei de la Veneţia.

Totodată, în legătură cu răspunderea magistraţilor, acesta propune ca judecătorii să răspundă patrimonial doar pentru erorile săvârşite cu rea credinţă.

Documentul legislativ va intra, de săptămâna viitoare, în dezbaterea Comisiei parlamentare speciale, apoi va fi trimis Camerei Deputaţilor.

Votul decizional, în acest caz, aparţine, însă, Senatului.

Deputatul PSD, Florin Iordache, a precizat că se doreşte definitivarea modificării legilor justiţiei pînă la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare.

Declaraţia a fost făcută la dezbaterile din comisia specială a Parlamentului cu privire la asigurarea stabilităţii legislaţiei în domeniul justiţiei.

Ministerul Justiţiei intenţionează să redacteze un act normativ individual cu privire la abuzul în serviciu şi la neglijenţa în serviciu, a subliniat secretarul de stat Mariana Moţ.

La şedinţa comisiei participă ministrul justiţiei, Tudorel Toader, care va prezinta proiectul de modificare în domeniul justiţiei.

Coaliţia majoritară a decis, săptămâna trecută, ca acesta să fie promovat ca iniţiativă parlamentară şi nu ca proiect al Guvernului.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Octombrie 2017
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza