Ministrul Justiției: Nu exclud o ordonanță de urgență pentru Codul de Procedură Penală

Într-un interviu acordat în exclusivitate Ruxandrei Săraru, Raluca Prună a anunţat că are în vedere posibile îmbunătăţiri ale cadrului legislativ de luptă împotriva corupţiei.

Adăugat: 13 Mai 2016
Ultima actualizare:13 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Raluca Prună, ministrul Justiţiei
trimite pe mail

La summit-ul mondial anticorupţie desfăşurat ieri, la Londra, şase guverne, inclusiv cele ale Marii Britanii, Afganistanului şi Nigeriei, au acceptat să îi demascheze pe adevăraţii proprietari ai tuturor companiilor ce îşi desfăşoară activitatea în ţările lor.

Potrivit BBC, preluat de RADOR Radio România, măsura are drept cauză posibilă recentă dezvăluire a "Documentelor Panama".

Premierul britanic, David Cameron, a recunoscut că unele case din Regatul Unit, în valoare de milioane de lire, au fost cumpărate cu bani proveniţi din acte de corupţie.

La lucrările summit-ului au participat delegaţi din 50 de state, România fiind reprezentată de ministrul justiţiei, Raluca Prună.

Într-un interviu acordat în exclusivitate colegei noastre, Ruxandra Săraru, Raluca Prună a anunţat că are în vedere posibile îmbunătăţiri ale cadrului legislativ de luptă împotriva corupţiei.

"Avem un Cod de Procedură Penală ale cărui dispoziţii în mare parte au fost declarate neconstituţionale şi am să mă uit la acest cadru legislativ şi am să fac în aşa fel încât punerea în acord a legislaţiei să se facă cât mai rapid cu putinţă. Nu exclud nici posibilitatea unei ordonanţe de urgenţă", a spus Raluca Prună.

AUDIO Interviul cu ministrul Raluca Prună, difuzat în rubrica "Apel matinal". Realizator: Ruxandra Săraru.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza