Ministrul Justiţiei aşteaptă o decizie echilibrată din partea CEDO

Guvernul a iniţiat mai multe măsuri pentru remedierea situaţiei din penitenciare, precum modernizarea, extinderea şi construcţia de clădiri noi, a anunţat astăzi ministrul justiţiei, Tudorel Toader.

Adăugat: 24 Aprilie 2017
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Demnitarul a apreciat la discuţiile cu senatorii din comisia de specialitate că legea graţierii este un proiect complex, care va rezolva o mică parte a problemelor din sistem.

"Legea cu privire la graţiere o declarăm noi sau nu ca fiind de complexitate deosebita, am convingerea ca ea are aceasta trasătură. Nu prin structura şi conţinutul ei, ci prin impactul pe care il va produce la nivel personal pentru cei care vor fi beneficiari, dar şi la nivel de politică penală care trebuie sa fie previzibilă, coerentă", a spus Toader.

Mâine, însă, instituţia pe care o conduce aşteaptă o decizie echilibrată din partea CEDO pe această temă - a mai spus Tudorel Toader:

"Eu aştept cu mare interes decizia de mâine sper la o decizie echilibrata care să înţeleagă condiţiile complexe de la noi, apoi vom veni cu măsurile pe care le vom lua pentru respectarea condiţiilor deţinutilor din penitenciare, a mai arătat ministrul Justiţiei."

Redactorul RRA,  Amalia Bojescu a mai informat că Plenul Senatului va discuta tot azi solicitarea Comisiei juridice de prelungire a termenului pentru dezbaterea proiectului de lege referitor la graţierea unor pedespse, în condiţiile în care  mâine, actul normativ ar trebui să treacă tacit de acest for legislativ.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Reporter:
Amalia Bojescu
Adăugat:
24 Aprilie 2017
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza