Ministrul Justiţiei anunţă înfiinţarea unei comisii pentru desecretizarea arhivei SIPA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat astăzi, la Iaşi, că va înfiinţa o comisie pentru desecretizarea arhivei SIPA.

Adăugat: 19 Mai 2017
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Tudorel Toader a mai spus că personal şi-a format un punct de vedere şi există posibilitatea ca în respectivele arhive să fie găsite informaţii despre magistraţi care privesc viaţa lor personală, profesională sau publică.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a mai declarat astăzi, la Iaşi, că modificările la legile justiţiei vor fi prezentate la Guvern, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

El a spus că cele trei legi sunt din 2004, ani premergători intrării României în NATO şi Uniunea Europeană, iar după 13 ani acestea trebuie reactualizate.

De asemenea, ministrul Justiţiei, a mai anunţat la Iaşi, că modificările la legile justiţiei vor fi prezentate în guvern săptămâna viitoare.

El a explicat că era nevoie de o revizuire a acestora, întrucât ele datează din perioada când România nu era încă membră a NATO şi nici a Uniunii Europene.

"Am trimis la guvern proiectul de lege pentru modificarea Codului Penal Procedură Penală în acord cu deciziile Curţii Constituţionale pentru transpunerea unei directive privind confiscarea extinsă şi transpunerea altei directive privind protecţia victimelor infracţiunilor. Acum finalizăm ultimele modificări la pachetul de legi privind justiţia. Ştiţi că pachetul ăsta cuprinde practic trei legi, nu? Legea 303, 304, 317, toate din 2004", a precizat ministrul Toader.Autor:
RADIO IASI
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Mai 2017
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza