Ministrul Justiției anunță desecretizarea informațiilor

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţată promovarea unei hotărâri de guvern pentru desecretizarea informaţiilor și înființarea unei comisii, cu respectarea dispoziţiilor legale.

Adăugat: 28 Mai 2017
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiției. Sursa: Guvernul României
trimite pe mail

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, ieri, pe pagina sa de socializare că pasul doi în ceea ce priveşte arhiva SIPA, fostul serviciu secret al Ministerului Justiţiei, va fi promovarea unei hotărâri de guvern pentru desecretizarea informaţiilor, iar următorul pas va presupune începerea activităţii unei comisii, cu respectarea dispoziţiilor legale.

"Arhiva SIPA - o pată pe obrazul justiției române !
pasul 2 - promovăm o Hotărâre de Guvern pentru desecretizarea informațiilor,
pasul 3 - comisia își începe activitatea, respectând dispozițiile legale,distincțiile dintre viața privată, secretele de serviciu, respectiv secretele de stat !"
, scrie ministrul pe Facebook.

Tot pe pagina sa de Facebook, ministrul Justiţiei scria, la începutul săptămânii trecute, că adevărul trebuie să fie scos la suprafaţă, indiferent dacă acesta este sau nu plăcut.

Amintim că, joi, Tudorel Toader a publicat o listă cu persoanele care au intrat în arhiva SIPA după ce serviciul a fost desfiinţat.

El a precizat, însă, că este vorba chiar de mai multe vizite decât cele 22 prezentate în această listă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Mai 2017
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza