Ministrul Finanțelor: România va păstra deficitul bugetar sub 3%

România va păstra deficitul bugetar sub 3%, aşa cum s-a angajat la nivel internaţional, iar creşterea economică de 5,6%, este bazată atât pe consum.

Adăugat: 17 Septembrie 2017
Ultima actualizare:17 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Ionuț Mișa
trimite pe mail

România va păstra deficitul bugetar sub 3%, aşa cum s-a angajat la nivel internaţional, iar creşterea economică de 5,6%, preconizată pentru acest an, este bazată atât pe consum, cât şi pe majorarea volumului producţiei industriale, a dat asigurări ministrul finanţelor publice, Ionuţ Mişa.

Demnitarul român a avut o întâlnire cu comisarul european Valdis Dombrovskis, responsabil cu politica financiară a Uniunii, în cursul căreia a amintit şi de scăderea ratei şomajului, care a înregistrat în luna iulie un nivel de 5,2%, faţă de 7,7%, cât este media europeană.

De asemenea, în cadrul discuţiilor s-a menţionat creşterea produsului intern brut şi rectificarea pozitivă realizată datorită creşterii veniturilor bugetului general consolidat, arată un comunicat de la Ministerul Finanţelor.

Întrevederea cu responsabilul european a avut loc în contextul unei reuniuni economice organizată de preşedinţia estoniană a Uniunii EuropeneAutor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza