Ministrul Finanţelor: Modificarea Codului Fiscal aduce beneficii pentru cetăţeni şi firme

Ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, a declarat că ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codului Fiscal aduce importante beneficii pentru cetăţeni şi firme.

Adăugat: 8 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:8 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şedinţa de guvern, în timpul căreia va fi adoptată ordonanţa de urgenţă cu noile măsuri fiscale, este în desfăşurare la Palatul Victoria.

La începutul şedinţei, ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, a declarat că ordonanţa aduce importante beneficii pentru cetăţeni şi firme.

În principal ea prevede reducerea impozitului pe venit la 10% pentru salariaţi, pensionari, pentru veniturile din chirii şi dobânzi, drepturi de autor şi alte venituri, cu excepţia veniturilor din dividende.

Se reduc contribuţiile sociale cu 2 procente şi se transferă contribuţiile de la angajator la angajat.

Potrivit ministrul Ionuţ Mişa, toate aceste 3 măsuri cumulate vor avea ca efect creşterea venitului net al angajatului fără ca angajatorul să plătească mai mult la stat, plus creşterea contribuţiilor pentru pensii.

O altă măsură benefică pentru salariaţi e majorarea nivelului salariului brut de la care se acorda deducerile, măsura fiind luată pentru salariaţii cu venituri mici, a mai spus ministrul de Finanţe.

La rândul său premierul Mihai Tudose a afirmat că noile măsuri pe care guvernul intenţionează să le ia, inclusiv în privinţa externalizării profitului marilor companii, au dus la o inflamare excesivă şi nejustificată a societăţilor multinaţionale.

"Vă spun care este părerea mea şi a unora dintre colegii mei, despre inflamarea excesivă a opiniei publice. Este vorba despre trecerea contribuţiilor; acolo şi sindicate, şi patronate care, până mai deunăzi, erau foarte în regulă cu trecerea contribuţiei, s-au inflamat după ce guvernul doreşte să introducă nişte măsuri în ceea ce priveşte externalizarea profitului, precum şi alte măsuri pe care noi considerăm că e bine să le luăm, ca să nu mai fie deductibil tot profitul. Adică, să avem şi noi nişte bani din care să facem educaţie, sănătate şi infrastructură", a spus Mihai Tudose.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza