Ministrul Finanţelor: Bugetul este construit pe un deficit structural de 2,73% din PIB

Comisiile reunite de buget-finanţe au analizat proiectul de buget pe 2016.

Adăugat: 11 Decembrie 2015
Ultima actualizare:11 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Anca Dragu, ministerul Finanţelor
trimite pe mail

Ministrul de finanţe, Anca Dragu, a prezentat în debutul şedinţei liniile generale ale proiectului de buget pentru anul viitor, după ce documentul a trecut astăzi rapid prin comisiile de specialitate.

În faţa comisiilor reunite pentru buget-finanţe ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, Anca Dragu a afirmat că bugetul pentru anul 2016 este construit pe un deficit structural de 2,73% din PIB şi pe o creştere economică estimată de 4,1%.

Ministrul de finanţe a adăugat că se aşteaptă la o creştere de 7% a exporturilor, dar şi la o dinamică a creşterii importurilor de aproape 8% anul viitor.

Potrivit estimărilor, şomajul ar urma să scadă de la 465 de mii la 450 de mii de persoane neangajate, a mai spus ministrul finanţelor publice, Anca Dragu.

Ea a atras atenţia însă că în bugetul pentru anul viitor cheltuielile pentru sănătate şi educaţie se vor situa sub media europeană.

Vicepreşedintele Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, şi-a exprimat îngrijorarea legat de sustenabilitatea acestui proiect de buget.

În opinia sa, bugetul pentru anul 2016 este unul de compromis, care încearcă să găsească un echilibru între nişte venituri incerte şi cheltuieli impuse de modificările legislative din ultima perioadă.

Dezbaterile generale asupra proiectului bugetului de stat pentru anul 2016 continuă aici, la Palatul Parlamentului.Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza