Ministrul Energiei: Nu vor fi probleme în alimentarea cu gaze naturale

Ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu, declară că există suficiente rezerve pentru a acoperi un consum record, iar dacă gerul se accentuează sunt pregătite unele manevre tehnice care să menţină stabilitatea sistemului.

Adăugat: 22 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:22 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Vlad Grigorescu, ministrul Energiei
trimite pe mail

Autorităţile dau asigurări că nu vor fi probleme în alimentarea cu gaze naturale, deşi se preconizează un consum foarte ridicat din cauza frigului care persistă.

Potrivit ministrului energiei, Victor Vlad Grigorescu, există suficiente rezerve pentru a acoperi un consum record, iar dacă gerul se accentuează sunt pregătite unele manevre tehnice care să menţină stabilitatea sistemului.

El a arătat că s-ar putea înregistra un vârf de consum de gaze naturale în acest sfârşit de săptămână, ţinând cont că ieri consumul la nivel naţional s-a apropiat de 62 de milioane de metri cubi, cu aproape un sfert mai mult decât în mod obişnuit într-o zi de iarnă.

Ministrul a mai spus că, dacă temperaturile rămân extrem de scăzute, România se îndreaptă spre un consum de 60 de milioane de metri cubi de gaz pe zi, cu 20% mai mult decât într-o zi obişnuită de iarnă.

"Ne îndreptăm spre o zonă de 60 de milioane de metri cubi de zi în cazul în care temperaturile sunt extrem de scăzute. Avem o mică componentă de import. Ea variază de la zi la zi. Este vorba de operatori economici sau distribuitori care îşi asigură necesarul din sursele pe care le consideră cele mai convenabile", a spus ministrul Energiei.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
22 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza