Ministrul Energiei merge la Bruxelles să pledeze cauza Complexului Energetic Oltenia

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, merge la Bruxelles pentru a convinge Comisia Europeană să aprobe ajutorul de stat pentru CE Oltenia.

Adăugat: 14 Martie 2021
Ultima actualizare:14 Martie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Virgil Popescu, ministrul Economiei. Foto: Ministerul Economiei
trimite pe mail

Autorităţile române speră că reprezentanţii Comisiei Europene vor aproba până la sfârşitul lunii aprilie planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, astfel încât compania să plătească fără penalităţi certificatele de emisii aferente anului trecut.

Ministrul energiei, Virgil Popescu, merge mâine şi marţi la Bruxelles pentru a încerca să îi convingă pe oficialii europeni să aprobe ajutorul de stat de restructurare, de 1,33 de miliarde de euro, pe care Guvernul român vrea să-l acorde Complexului Energetic Oltenia.

În total compania ar avea nevoie de 3,5 miliarde de euro pentru acoperirea costurilor de restructurare preconizate pentru o perioadă de 5 ani, din care 1,5 miliarde provin din fondurile proprii ale Complexului, iar restul de la bugetul de stat şi din fondul pentru modernizare.

Executivul european a început pe 5 februarie o investigaţie aprofundată cu privire la planul de restructurare a Complexului, apreciind că în urma restructurării capacitatea de producţie a companiei nu se va schimba semnificativ.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Martie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza