Ministrul Energiei atrage atenţia asupra stocurilor de cărbune insuficiente

Stocurile de cărbune la centralele termoelectrice sunt insuficiente, a afirmat astăzi ministrul Energiei, Toma Petcu, în şedinţa de Guvern.

Adăugat: 12 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:12 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Toma Petcu, ministrul Energiei
trimite pe mail

El a precizat că, pentru a stabili cum s-a ajuns în acestă situaţie, a dispus verificări la complexele energetice Oltenia şi Hunedoara, precum şi la Ministerul Energiei.

"Am observat o proastă pregătire a perioadei de iarnă de către fostul guvern. Stocurile de cărbune la centralele termoelectrice. Şi aici m-aş referi la CE Oltenia, unde avem la ora actuală 357 de mii de tone. Cu un consum zilnic pe vârf orar de 80 de mii de tone ne-ar asigura o durată de funcţionare doar pentru patru zile. La CE Hunedoara avem la ora actuală în stoc 30 de mii de tone cu un consum de 6100 de tone pe zi, asta înseamnă o funcţionare de maxim patru zile. Pentru a stabili cum s-a ajuns la situaţia de a fi tot timpul la limita stocului de cărbune am dispus Corpului de control verificare a modului de pregătirea perioadei de iarnă în cele două complexe şi în Ministerul Energiei", a spus Toma Petcu.

Ministrul Energiei a precizat că, pentru a asigura funcţionarea normală a sistemului energetic în această perioadă, a dispus asigurarea unor cantităţi mai mari de cărbune la centrale şi trecerea unor grupuri care produceau pe gaz la producţia pe păcură.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
12 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza