Ministrul de Finanțe: Urmează luni dificile pentru economia României

Urmează luni dificile pentru economia României şi pentru România, atrage atenţia ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Adăugat: 17 Mai 2020
Ultima actualizare:17 Mai 2020

Politica Romaneasca
Foto: Florin Cîțu. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Uşoara creştere economică înregistrată de România la începutul acestui an a fost posibilă pentru că economia, în general, şi sectorul privat, în special, au răspuns perfect măsurilor implementate de Guvern, încă din februarie, pentru a reduce efectele pandemiei - scrie ministrul de finanţe într-o postare pe internet.

Avansul în primul trimestru, faţă de perioada anterioară, a fost de 0,3% din Produsul Intern Brut, în timp ce estimările analiştilor indică în medie o scădere de aproape un procent.

Florin Cîţu arată că acum toate prognozele pentru restul anului trebuie să pornească de la noile date, fiind de părere că cifrele avansate anterior erau prea pesimiste.

Urmează luni dificile pentru economia României şi pentru România, atrage el atenţia, amintind că deficitul bugetar a fost crescut pentru a aloca mai mulţi bani pentru sănătate, şomaj tehnic, plata concediilor medicale, rambursarea de TVA anticipat, investiţii, iar acest deficit trebuie finanţat.

România înregistrat cel mai mare avans al economiei din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene în primul trimestru din 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, arată estimarea preliminare publicate la sfârşitul acestei săptămâni de Oficiul European pentru Statistică Eurostat.

În schimb, zona euro a înregistrat cel mai mare declin din ultimii mai bine de zece ani.

Pentru perioada care urmează marile instituţii financiare prognozează o scădere drastică a creşterii economice, inclusiv pentru România.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Mai 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza