Ministrul de Externe al Germaniei, în vizită oficială în România

Ministrul de externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, se va afla, astăzi la Bucureşti, unde va discuta cu oficialităţile române, în principal pe tema colaborării economice între cele două state.

Adăugat: 9 Martie 2015
Ultima actualizare:9 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Frank-Walter Steinmeier, ministrul de Externe al Germaniei
trimite pe mail

În convorbirile pe care le va avea cu preşedintele Klaus Johannis şi cu premierul Victor Ponta, şeful diplomaţiei germane va aborda şi probleme de securitate, după cum transmite redactorul RRA, Carmen Gavrilă.

Vizita ministrului german de externe se anunţă a fi una cu o componentă economică importantă, la doar câteva săptămâni după ce preşedintele Klaus Iohannis a fost la Berlin.

La 135 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două ţări, agenda lui Walter Steinmeier la Bucureşti are ca punct principal consolidarea cooperării economice, cu accent pe importanţa intensificării investiţiilor în cele două ţări.

În mod constant, Germania a transmis României că trebuie să-şi îmbunătăţească infrastructura şi să facă mai predictibilă legislaţia, în aşa fel încât ţara noastră să fie mai atrăgătoare pentru investitorii germani.

Walter Steinmeier va discuta la Bucureşti şi chestiuni care ţin de prezenţa NATO în România, conform deciziilor de la ultimul summit al Alianţei, mai ales că pe agenda ministrului german în România sunt şi evoluţiile din vecinătatea estică a Uniunii şi agenda de securitate, inclusiv cooperarea în cadrul NATO.

Ministrul german de Externe se va deplasa astăzi şi la Sibiu, unde va participa la manifestările prilejuite de împlinirea a 25 de ani de existenţă a Forumului Democrat al Germanilor din România.

De asemenea, Frank-Walter Steinmeier va primi titlul de "Cetăţean de onoare al oraşului Sibiu", precizează corespondentul RRA.

Delegaţia germană va vizita şi Muzeul Naţional Brukenthal, unde va avea loc vernisajul expoziţiei "Minoritatea germană din România - trecut şi prezent în Europa unită", iar seara, la Sala Thalia, va fi o manifestare festivă, dedicat aniversării a 25 de ani de la înfiinţarea Forumului Democrat al Germanilor din România.

Vor fi, atât momente festive cu alocuţiuni ale oficialităţilor din România şi Germania, dar şi momente artistice, din care nu vor lipsi muzia şi dansurile populare germane.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Carmen Vulcan
Adăugat:
9 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza