Ministrul Comunicaţiilor cere demisia membrilor CA al Poştei Române

Ministrul Lucian Şova acuză conducerea Poştei Române de management defectuos.

Adăugat: 11 Septembrie 2017
Ultima actualizare:11 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova, cere demisia membrilor Consiliului de Administraţie al Poştei Române şi a directorului general interimar, Andrei Stănescu, pe care îi acuză de management defectuos.

Potrivit unui comunicat, ministrul a trimis la instituţia amintită Corpul de Control, care va verifica, între altele, modul de îndeplinire a măsurilor dispuse de Consiliul Concurenţei cu ocazia aplicării sancţiunii contravenţionale care a condus la acumularea datoriilor către bugetul de stat.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale întreprinde toate măsurile legale posibile pentru a evita ca această companie să intre în incapacitate de plată şi pentru a putea începe punerea în aplicare a unui plan strategic de redresare, elaborat în ultimele două luni, se mai arată în comunicat.

Anul trecut, Consiliul Concurenţei a amendat Poşta Română cu 7,4 milioane de euro pentru că nu şi-a îndeplinit obligaţiile impuse în urma unei investigaţii din 2010, în urma căreia a primit o amendă de 24 de milioane de euro pentru abuz de poziţie dominantă.

Compania este deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea, în proporţie de 25%.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
11 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza