Ministrul Carmen Dan nu demisionează

Ministrul de Interne, Carmen Dan nu și-a înaintat demisia din această funcție și a anunțat că a trimis corupul de control la IGPR.

Adăugat: 11 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:11 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Carmen Dan, ministrul de interne
trimite pe mail

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat într-o declarație de presă, că a  dispus trimiterea Corpului de control la Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru verificări legate de cazul de agresiune sexuală în care a fost implicat un agent de poliţie şi, totodată, pentru a se asigura de faptul că şeful IGPR, chestorul Bogdan Despescu, îi va prezenta un raport obiectiv premierului Tudose.

"Am dispus astăzi trimiterea Corpului de control al ministrului la IGPR pentru a verifica respectarea procedurilor administrative de raportare a evenimentelor, dar şi aspecte care privesc gestionarea evenimentului de agresiune sexuală comis în data de 10 decembrie 2016 în Sectorul 5 al Capitalei şi înregistrat la Secţia 18 Poliţie. Fac precizarea că în acest caz, conform fişei de eveniment, autorul era indicat ca fiind agentul de poliţie Stan Eugen din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti. Din dorinţa de a mă asigura că raportul pe care dl Despescu îl va prezenta primului-ministru va fi unui obiectiv, am decis această verificare, considerând că o instituţie care este implicată direct în gestionarea evenimentelor nu se poate verifica singură", a afirmat Carmen Dan, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul MAI.

În privința demisiei, ministrul Carmen Dan a precizat că Guvernul este numit politic, iar miniștrii sunt validați în forurile statutare ale partidului și tot acolo se aprobă retragerea lor din Guvern.

"În legătură cu subiectul demisiei mele. După cum ştiţi, Guvernul este unul politic iar miniştrii sunt nominalizaţi şi validaţi în forurile statutare ale partidelor din coaliţie şi tot acolo se aprobă retragerea lor din Guvern", a precizat Dan, în declrația de presă.

Premierul Mihai Tudose a afirmat miercuri că,"dacă va fi lăsată", Carmen Dan îşi va da demisia din funcţia de ministru al Afacerilor Interne.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza