Ministrul Carmen Dan a vorbit despre salariile polițiștilor la Ora Guvernului

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a fost invitată, astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, la Ora Guvernului, la solicitarea grupului parlamentar al PNL.

Adăugat: 26 Februarie 2018
Ultima actualizare:26 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Carmen Dan, ministrul de interne
trimite pe mail

Liberalii au apreciat, la începutul dezbaterii, că la nivelul conducerii Ministerului de Interne sunt disfuncţionalităţi grave care afectează, în primul rând, percepţia cetăţenilor asupra instituţiei publice.

Deputatul PNL Victor Paul Dobre a afirmat că MAI se confruntă cu o situaţie critică inclusiv din cauza pensionărilor anticipate, ca urmare a legii susţinute anul trecut de PSD, dar şi a scăderii veniturilor poliţiştilor prin aplicarea Legii salarizării unitare.

În replică, ministrul de interne, Carmen Dan, a precizat că, anul trecut, potrivit măsurilor fiscal-bugetare adoptate, salariile poliţiştilor au crescut cu 10%, iar cele ale militarilor şi ale personalului civil cu 15%.

Ministrul a arătat că, de la 1 ianuarie, s-a adăugat o creştere în medie de 3 - 4 procente la salariul net.

Cel mai mic salariu din Poliţie în cazul unui agent debutant a crescut, în ultimul an, cu aproximativ 29% - a subliniat ministrul de interne.

Carmen Dan a mai precizat că ieşirile din sistem au fost mai mici anul trecut decât în 2016, iar IGP va prezenta soluţii concrete pentru asigurarea în bune condiţii a continuării serviciului de Poliţie la nivel teritorial.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza