Ministrul Apărării: Vom relansa producţia de vaccin antigripal la Institutul Cantacuzino

Ministrul Apărării spune că şi-a propus ca laboratoarele de referinţă ale institutului să redevină laboratoare de top ale României.

Adăugat: 10 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:10 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Institutului Naţional de Cercetare Cantacuzino, trecut recent în subordinea Ministerului Apărării, va produce vaccin antigripal în aproximativ doi ani, a declarat ministrul Mihai Fifor.

El a precizat în cadrul unei conferinţe de presă că lipsa personalului este cea mai mare problemă cu care se confruntă instituţia şi că anul acesta vor scoase la concurs 200 de posturi.

Ministrul apărării spune că şi-a propus ca laboratoarele de referinţă ale institutului să redevină laboratoare de top ale României.

Institutul Cantcuzino va începe să lucreze sub formă de producţie experimentală, a precizat ministrul apărării, Mihai Fifor.

Astfel, se vor putea forma viitorii specialişti pentru producţia pe care o vor lansa într-o hală nouă.

Mihai Fifor a menţionat că sunt în faza în care identifică un teren din patrimoniul Ministerului Apărării Naţionale unde să se construiască o hală nouă pentru linii de producţie de vaccin.

"Vom relansa producţia de vaccin antigripal, vom relansa BCG-ul şi, totodată, dorim să revenim la branduri cunoscute ale Institutului Cantacuzino, de ce nu la celebrul Polidin, precum şi la produse care urmează să fie dezvoltate prin activitatea de cercetare în cadrul Institutului Cantacuzino. Linia pentru vaccinul antigripal există, este în această clădire şi ea va fi mutată acolo. Va mai fi necesară achiziţionarea unei linii de producţie. Dorim să nu fie o zonă foarte populată. Analizăm şi Băneasa, dar identificăm şi o altă suprafaţă de teren, ca să putem să fim absolut convinşi că acolo unde ne ducem avem toate avizele necesare şi să putem şti totodată că avem o capacitate suficient de mare pentru a ne putea dezvolta în perioada următoare.  eporter: Ministrul apărării, Mihai Fifor, a mai adăugat că spaţiile sediului din zona Eroilor rămân laboratoarele de analize medicale, cercetarea şi partea didactică", a spus Mihai Fifor.    

Legea prin care Institutul Cantacuzino a trecut în subordinea Ministerului Apărării a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, la începutul acestei săptămâni.Autor:
Adriana Tudose
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
10 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza