Ministrul Apărării a demisionat. Premierul i-a acceptat demisia

Adrian Ţuţuianu a decis să demisioneze, asumându-şi proasta comunicare cu şeful Guvernului şi cu publicul pe subiectul plăţii soldelor şi salariilor militarilor şi civililor din Armată.

Adăugat: 5 Septembrie 2017
Ultima actualizare:5 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Cererea de demisie a lui Adrian Ţuţuianu din funcţia de ministru al apărării naţionale, precum şi propunerea ca vicepremierul Marcel Ciolacu să exercite interimar conducerea acestei instituţii au ajuns în această seară la Palatul Cotroceni, pentru ca preşedintele României, Klaus Iohannis să poată semna decretele de revocare, respectiv numire în funcţie.

Preşedintele a discutat cu şeful Executivului astăzi imediat după ce Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că, luna aceasta, drepturile salariale ale militarilor şi angajaţilor civili din Armată vor fi plătite în mai multe tranşe.

Reproşându-şi proasta comunicare cu premierul Tudose, dar şi cu jurnaliştii, Adrian Ţuţuianu a decis să demisioneze, însă a precizat că MApN are banii necesari plăţii salariilor, normei de hrană şi compensaţiilor pentru chirie de care beneficiază militarii, însă sunt chestiuni tehnice care îi împiedică pe şefii din MApN să transfere bani din cheltuielile de personal din trimestrul IV în trimestrul III - a explicat Adrian Ţuţuianu în intervenţii telefonice la mai multe posturi de televiziune.

"Vreau să fie toată lumea convinsă că Guvernul are resursele financiare, banii sunt în bugetul Ministerului Apărării Naţionale. Repet, chestiunea este de natură strict tehnică", a spus Adrian Ţuţuianu.

Astăzi, Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că angajaţii îşi vor primi pe data de 15 septembrie doar soldele şi salariile, fără norma de hrană şi fără a fi virate la bugetul de stat contribuţiile la asigurări şi impozitul pe venit.

MApN a explicat că a fost luată acestă decizie în condiţiile în care nu a fost făcută rectificarea bugetară şi pentru că doreşte să aibă "o abordare prudenţială a execuţiei bugetare".Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza