Miniştrii europeni ai agriculturii decid măsuri pentru contracararea embargoului impus de Rusia

Miniştrii europeni ai agriculturii se întâlnesc vineri la Bruxelles pentru a lua o decizie politică privind embargoul impus de Federaţia Rusă produselor agroalimentare din statele Uniunii Europene.

Adăugat: 5 Septembrie 2014
Ultima actualizare:5 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, Comisar European pentru Agricultură
trimite pe mail

Reuniunea are drept scop analizarea şi identificarea măsurilor menite să vină în sprijinul fermierilor afectaţi de embargou.

Potrivit corespondentei RRA la Bruxelles, comisarul pentru agricultură, Dacian Cioloş, le va cere miniştrilor să discute măsuri compensatorii ţintite pentru agricultori şi producători.

Amintim că, anterior, Cioloş a declarat, pentru Radio România, că doreşte să propună şi alte măsuri, acelea de a creşte bugetul pentru acţiunile de promovare a produselor agroalimentare europene pe terţe pieţe, altele decât Rusia.

Achim Irimescu, şef secţie Probleme de agricultură pescuit şi dezvoltare rurală, de la reprezentanţa României la Uniunea Europeană, a spus că ţara noastră a solicitat ca, pe lista de legume şi fructe, să fie adăugate şi prunele, şi ceapa.

"Noi am venit cu solicitarea că avem de-a face, de fapt, cu o criză generalizată. Nu vizează numai organizaţii de producători, toţi producătorii şi am solicitat ca deşi, sigur, producătorii individuali sunt şi ei vizaţi, au procentul de compensare mai mic, 50 în loc de 75% pentru organizaţii de producători", a arătat Achim Irimescu.

Şi alte ţări, printre care cultivatorii de fructe din sudul Europei doresc să extindă lista de produse eligibile pentru măsurile deja anunţate de către Comisia Europeană, în formă de compensaţii pentru piaţa fructelor şi legumelor perisabile, dar şi mărirea ajutorului pentru depozitarea produselor lactate, mai informează corespondentul RRA.

 

 


Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
5 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza