Miniștrii cabinetului Dăncilă, avizați favorabil în comisiile de specialitate

LIVE UPDATES Miniştrii propuși să facă parte din Cabinetul Dăncilă au fost avizați favorabil în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Adăugat: 29 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:29 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE 8 Audierile miniştrilor propuşi să facă parte din viitorul executiv au luat sfârșit. Toţi cei care au venit în faţa parlamentarilor au primit avize favorabile din partea comisiilor de specialitate.

UPDATE 7 Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, a primit  aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate.

În România nu vor fi taxe şi impozite suplimentare şi nici nu se vor creşte actualele taxe, sub conducerea mea, susţine Eugen Teodorovici.

UPDATE 6 Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Justiţiei, Tudorel Toader, a primit  aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

UPDATE 5 Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Petru Dan Cojocaru și cel propus pentru portofoliul Ministerului Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş au primit avize favorabile.

Și ministrul propus pentru portofoliul Educaţiei, Valentin Popa, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Valentin Popa a stat în faţa parlamentarilor din comisiile pentru învăţământ aproximativ o oră şi jumătate, timp în care şi-a prezentat obiectivele şi a răspuns criticilor adresate de opoziţie.

El a susţinut că în România nu există învăţământ de slabă calitate, dar este nevoie de profesori motivaţi, iar elevii trebuie motivaţi să folosească în mod constructiv informaţiile pe care le primesc la ore.

Parlamentul se reuneşte, de la ora 15:00, în şedinţă extraordinară pentru a supune votului învestirea noului guvern, condus de Viorica Dăncilă.

UPDATE 4 Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Culturii, George Vladimir Ivaşcu, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 16 voturi "pentru" şi 7 "împotrivă".

UPDATE 3 11 miniştri din cei 27 au fost avizaţi până la ora 12.00  în comisiile de specialitate.

Mihai Fifor, avizat favorabil pentru MApN, spunea că doreşte să continue programele de înzestrare a Armatei Române.

Şi Carmen Dan, validată în comisie pentru un nou mandat în fruntea MAI, spunea că va continua să îşi facă treaba şi să reducă deficitul de personal.

"Până acum am reuşit să compensăm plecările din sistem", preciza Carmen Dan.

De votul parlamentarilor din comisiile de specialitate a mai trecut Viorel Ştefan, vicepremier fără portofoliu.

UPDATE 2 Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea, a primit  aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate a Parlamentului.

El a fost validat cu 32 voturi pentru, 13 împotrivă şi nicio abţinere.

UPDATE 1 Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Afacerilor Interne, Carmen Dan, a primit  aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Și ministrul propus pentru Turism, Bogdan Gheorghe Trif, a primit luni aviz favorabil. Obiectivul său: crearea de facilităţi pentru ca românii să îşi petreacă vacanţele în ţară.

UPDATE Victor Negrescu, propus ministru delegat pentru Afaceri Europene, și Ana Birchall, propusă viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Românieia  au primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Toţi cei 27 de miniştri şi vicepremieri urmează să-şi prezinte proiectele şi priorităţile în faţa parlamentarilor din comisii, de la care vor primi un aviz.

Primii miniştri audiaţi au fost Rovana Plumb, propusă pentru fonduri europene şi Dănuţ Andruşcă, la Ministerul Economiei.

Ambii au primit aviz favorabil din partea deputaţilor şi senatorilor.

Rovana Plumb spunea în faţa parlamentarilor din Comisia pentru afaceri europene, că un obiectiv important este majorarea ratei atragerii fondurilor europene, astfel încât până în 2020 aceasta să ajungă la 72,5%, adică peste 30 de miliarde de euro.

Audierile sunt programate să dureze aproximativ 30 de minute pentru fiecare ministru, dar se pot prelungi, în condiţiile în care opoziţia susţine că este insuficient timpul alocat pentru întrebări şi răspunsuri.

Audierile vor dura până în jurul orei 14:00, după care urmează votul în plenul Parlamentului.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza