Ministerul Sănătății și Radio România lansează campanii pentru vaccinarea copiilor

Ministerul Sănătăţii și Radio România lansează, luni, campanii cu privire la imunizare şi impactul acesteia asupra sănătăţii publice.

Adăugat: 16 Iulie 2017
Ultima actualizare:16 Iulie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul Sănătăţii lansează, mâine, o campanie prin care va încerca să-i convingă pe părinţi să-şi vaccineze copiii.

Din septembrie până acum, 31 de persoane au murit din cauza rujeolei, iar numărul îmbolnăvirilor a depăşit pragul de 8.000.

Autorităţile au anunţat că au fost raportate îmbolnăviri în toate cele 41 de judeţe ale ţării, cele mai multe în Timiş, Caraş-Severin şi Arad. Cele mai noi date arată că 180.000 de copii sunt nevaccinaţi anti-rujeolă şi 80.000 nu au primit dozele de vaccin împotriva poliomielitei.

Radio România este prima instituţie media care se alătură acestui demers, prin lansarea campaniei de informare "VACCIN PENTRU VIAŢĂ", desfăşurată în perioada 17 - 28 iulie.

Astfel, Radio România va desfăşura o campanie de informare a populaţiei cu privire la imunizare şi impactul acesteia asupra sănătăţii publice.

Radio România Actualităţi, Antena Satelor, Radio România Cultural şi Radio România Regional vor prezenta, până pe 28 iulie, riscurile la care sunt expuşi cei nevaccinaţi, efectele secundare, motivele pentru care unii părinţi refuză imunizarea copiii şi necesitatea adoptării unei noi legislaţii în privinţa vaccinării.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza