Ministerul Sănătății propune înființarea a 700 de posturi noi în spitale

Ministerul Sănătății propune, într-un proiect de hotărâre, suplimentarea numărului de posturi din spitale cu 700 de noi posturi.

Adăugat: 13 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:13 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul Sănătăţii intenţionează să suplimenteze cu aproximativ 700 numărul de posturi pentru unităţile finanţate integral de la bugetul de stat.

Sunt avuţi în vedere în special medicii rezidenţi şi lucrătorii din serviciile de ambulanţă.

Propunerile apar într-un proiect de hotărâre, pus în dezbatere publică până aproape de sfârşitul anului.

Ministerul consideră că numărul de locuri pentru medicii rezidenţi este insuficient şi propune să fie suplimentat cu 200.

Posturile vor reveni celor care aleg specializări deficitare precum epidemiologie, medicină de laborator, medicina de urgenţă sau medicină de familie.

Şi în serviciul de ambulanţe este nevoie de 400 de posturi noi, pentru ca echipajele să poată respecta timpul de răspuns la solicitările pacienţilor.

Ministerul Sănătăţii a constatat că pentru unele servicii de ambulanţă, numărul de posturi alocat atât medicilor, cât şi asistenţilor, raportat la numărul populaţiei, este mai mic de 90% faţă de media naţională.

Proiectul de hotărâre mai propune o creştere a numărului de posturi şi la Şcoala Naţională de Sănătate Publică şi la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici".

Impactul financiar determinat de majorarea numărului de posturi ar fi de aproximativ 3 milioane 200 de mii de lei în fiecare lună.Autor:
Costi Dumăscu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza