Ministerul Sănătăţii: Primul lot de vaccin împotriva rujeolei va sosi în scurt timp

Ministerul Sănătăţii promite că primul lot de vaccin împotriva rujeolei va sosi în scurt timp în cele 10 judeţe în care acesta lipseşte.

Adăugat: 28 Aprilie 2017
Ultima actualizare:28 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Florian Bodog, ministrul Sănătăţii
trimite pe mail

Ministrul Florian Bodog a anunţat că, pe lângă blocarea exporturilor de vaccin, autorităţile sanitare vor să interzică exportul paralel pentru toate medicamentele din programele naţionale timp de un an de zile.

El a precizat, astăzi, la o conferinţă pe teme medicale, că există şi alte documente în pregătire care se referă la programele naţionale de sănătate. 

"În momentul de faţă am în pregătire documentaţie, trebuie să notificăm Comisia Europeană pentru a bloca în întregime exportul medicamentelor din programele de sănătate. Voi cere interzicerea exportului pe o perioadă limitată, se poate cere până la un an. În această perioadă voi avea şi un instrument de a vedea exact cantitatea din fiecare medicament care se consumă în ţară, în aşa fel încât să definim mult mai exact nevoia internă de medicamente", a susţinut  Florian Bodog. 

Ministrul sănătăţii a mai spus că România va avea un plan multianual de achiziţii, astfel încât să nu mai apară crize în aprovizionarea cu vaccin.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza