Ministerul Sănătăţii pregăteşte o nouă formă a contractelor pentru managerii de spitale

Modificările vizează atât responsabilităţile managerului cât şi condiţiile de participare la concurs, a anunţat ministrul Vlad Voiculescu.

Adăugat: 13 Octombrie 2016
Ultima actualizare:13 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Profesionalizarea managerilor de spital este una din priorităţile Ministerului Sănătăţii, a declarat astăzi ministrul de resort, Vlad Voiculescu.

El a explicat că instituţia pe care o conduce pregăteşte o nouă formă a contractelor de manageri de spitale.

Modificările vizează atât responsabilităţile managerului cât şi condiţiile de participare la concurs, a mai spus Vlad Voiculescu, la o conferinţă de specialitate.

"În acest moment, dacă luăm oricare dintre spitalele clinice din Bucureşti, fie că vorbim de "Bagdasar-Arseni", de Spitalul Universitar, de Floreasca, ei bine, dacă vrem să aducem un manager de la AKH sau managerul de la John Hopkins, acel manager dacă ar vrea să vin în România să lucreze nu ar putea să lucreze pentru că nu este cadru universitar şi nu este medic primar. Acestea sunt condiţiile pentru a participa la concursul de management. Cred că trebuie să separăm lucrurile şi să spunem: managerul trebuie să fie manager", a spus Vlad Voiculescu. 

Ordonanţa de Urgenţă cu privire la profesionalizarea managementului de spital va fi cel mai probabil pe ordinea de zi în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, a mai spus ministrul Sănătăţii, potrivit reporterului RRA, Marilena Frâncu.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
13 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza