Ministerul Sănătăţii pregăteşte Legea vaccinării

Actul normativ se va baza pe informarea şi conştientizarea necesităţii vaccinării şi nu pe impunerea de sancţiuni cu închisoarea pentru părinţii care refuză imunizarea copiilor.

Adăugat: 16 Aprilie 2015
Ultima actualizare:16 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul Sănătăţii lucrează la o lege a vaccinării, după ce specialiştii au atras atenţia că din ce în ce mai puţini români se imunizează.

Proiectul va fi elaborat împreună cu experţii în domeniu şi cu cei ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi va fi pus în practică numai după ce va fi supus dezbaterii publice.

Legea se va baza pe informare şi conştientizare a necesităţii vaccinării şi nu pe impunerea de sancţiuni cu închisoarea pentru părinţii care refuză imunizarea copiilor, se precizează într-un comunicat de presă postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii atenţionează asupra riscului reapariţiei unor boli foarte grave, mortale chiar, după cum a sesizat şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Un exemplu este poliomielita, o boală eradicată prin vaccinare, reapare prin refuzul vaccinării.

Acoperirea vaccinală în România se păstrează sub nivelul recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, de 95 la sută, pentru boli precum difterie, tetanos, rujeolă, rubeolă, oreion şi hepatită B, în principal din cauza refuzului vaccinării.
 Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
16 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza