Ministerul Sănătății începe verificări la prețurile medicamentelor

Producătorii de medicamente trebuie ca până la data de 10 martie să-și actualizeze medicamentele de uz uman.

Adăugat: 9 Martie 2015
Ultima actualizare:9 Martie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul Sănătăţii începe, de mâine, verificările pentru a vedea dacă preţurile comunicate de producătorii de medicamente respectă ordinul 75 din 2009, potrivit căruia acestea trebuie să fie la minimul european.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, la sfârşitul lunii trecute, producătorilor li s-a solicitat să îşi actualizeze, până pe 10 martie, toate preţurile la medicamentele de uz uman.

"Unii dintre ei au cerut o prelungire a termenului, care poate fi acordată, nu avem o problemă de încă o săptămână sau 10 zile în plus, însă de săptămâna aceasta Ministerul Sănătăţii începe să facă verificările să vedem dacă preţurile pe care ei ni le comunică sunt conform ordinului la minimul european", a spus ministrul Sănătății, citat de reporterul RRA, Adriana Turea.

Ministerul Sănătăţii a solicitat, la finalul lunii februarie, deţinătorilor de autorizaţie de punere pe piaţă să îşi actualizeze, până la data de 10 martie, toate preţurile la medicamentele de uz uman, în conformitate cu Ordinul Ministrului Sănătăţii 75/2009.

Ministerul Sănătăţii arăta atunci că, în temeiul Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 75/ 2009, preţul medicamentelor "trebuie să fie mai mic sau cel mult egal cu cel mai mic preţ al aceluiaşi medicament din 12 ţări: Republica Cehă, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Austria, Belgia, Italia, Lituania, Spania, Grecia şi Germania".
 Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
9 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza