Ministerul Sănătăţii finanţează vaccinul împotriva penumoniei şi meningitei

Ministerul Sănătăţii va finanţa în premieră, anul acesta, achiziţionarea vaccinului împotriva penumoniei şi meningitei, cuprins în schema obligatorie de imunizare.

Adăugat: 2 Aprilie 2017
Ultima actualizare:2 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Florian Bodog, ministrul Sănătă
trimite pe mail

Ministrul Florian Bodog a anunţat, ieri, că problema aprovizionării cabinetelor medicale cu vaccinuri este în curs de rezolvare.

Este vorba despre vaccinurile tetravalent, hexavalent şi împotriva hepatitei, a mai precizat ministrul sănătăţii.

"Hexavalentul este contractat, tetravalentul a sosit deja prima tranşă. Hexavalentul urmează să intre întreaga cantitate. Pentru hepatită deocamdată nu avem furnizor. Am cumpărat 5.000 de doze de la un furnizor care nu era un furnizor clasic al nostru şi mai avem o promisiune de la guvernul norvegian, adică o ofertă. Chiar vineri am semnat nota prin care mi se solicita să aprob ca transportul vaccinului din Norvegia să fie făcut", a precizat acesta.

Ministrul Sănătăţii a mai anunţat că medicii români care au profesat în străinătate şi doresc să se întoarcă în ţară vor beneficia de asistenţă din partea unui Centru Naţional de Resurse Umane, care va fi inaugurat luni 3 aprilie.

Florian Bodog a mai spus că autorităţile au decis înfiinţarea acestei instituţii, după ce au primit semnale de la medici plecaţi în Germania şi Anglia că ar vrea să revină acasă, încurajaţi de majorarea salariilor din sistem.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
2 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza