Ministerul Justiţiei nu are drept prioritate modificarea legislaţiei penale

Ministerul Justiţiei renunţă, pentru moment, la propunerea de modificare a legislaţiei penale.

Adăugat: 6 Februarie 2017
Ultima actualizare:6 Februarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

De precizat că în prima parte a zilei, ministrul Florin Iordache anunţa că astăzi va supune dezbaterii publice un document care să preia din conţinutul Ordonanţei de Urgenţă emisă în seara zilei de 31 ianuarie şi retrasă cinci zile mai târziu, în urma  protestelor de amploare din Bucureşti şi din ţară.

Într-un comunicat emis în această după-amiază, Ministerul Justiţiei arată că nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege privind modificarea şi completarea Codului Penal şi a celui de Procedură penală.

De asemenea, precizează că instituţia centralizează, în prezent, deciziile pronunţate de Curtea Constituţională cu privire la actele normative menţionate. acestea vor fi analizate în perioada următoare.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Justiţiei a declarat, pentru Radio România Actualităţi, că se renunţă la documentul transmis deja spre avizare CSM, deoarece se doreşte elaborarea unuia mai complex.

CSM a inclus, însă, pe ordinea de zi a şedinţelor din această săptămână atât analizarea Ordonanţei 13, cât şi a proiectului de lege primit astăzi.

Între timp, procurorii DNA l-au chemat la audieri pe fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei, procurorul Constantin Sima, în dosarul în care se investighează modul în care a fost elaborată controversata ordonanţă de modificare a legislaţiei penale.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
6 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza