Ministerul Justiţiei acuză DNA de "imixtiune gravă" în activitatea Guvernului

Ministerului Justiţiei acuză DNA de imixtiune gravă în activitatea executivului şi de afectare fără precedent a echilibrului puterilor constituţionale.

Adăugat: 2 Februarie 2017
Ultima actualizare:2 Februarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

DNA a cerut de la Ministerul Justiţiei documente, în original, care au legatura cu elaborarea şi emiterea Ordonanţei de urgenţă  de modificare a codurilor penale.

Informaţia apare într-un comunicat al ministerului Justiţiei în care instituţia acuză Direcţia Naţională Anticorupţie de imixtiune gravă în activitatea executivului şi o afectare fără precedent a echilibrului puterilor constituţionale.

DNA a cerut şi corespondenţa desfăşurată între instituţii pe marginea elaborării acestei ordonanţe şi a proiectului de lege privind graţierea.

Conform adresei DNA, documentele au fost solicitate în interesul urmaririi penale efectuate într-un dosar aflat pe rolul procurorilor anticorupţie.

Este o anchetă conform unei plangeri făcute pe 14 ianuarie, iar dosarul a fost deschis în rem pentru favorizarea infractorului.

Şi procurorul general, Augustin Lazăr, confirmase astăzi că la DNA există un dosar în legătură cu adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
2 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza