Ministerul Finanţelor ia în calcul suplimentarea plafonului pentru "Prima Casă"

Viitorul programului "Prima Casa" depinde de discuţiile cu băncile şi cu clienţii acestui program, a declarat ministrul Finanțelor, Anca Dragu.

Adăugat: 10 August 2016
Ultima actualizare:10 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: Anca Dragu, ministrul Finanțelor
trimite pe mail

Ministerul Finanţelor ia în calcul suplimentarea plafonului de garanţii pentru programul Prima Casă, iar o decizie pentru continuarea acestuia pe termen mediu şi lung va fi luată luna viitoare.

Ministrul de resort, Anca Dragu, a explicat astăzi că viitorul programului "Prima Casa" depinde de discuţiile cu băncile şi cu clienţii acestui program şi a precizat care sunt garanţiile oferite de statul român.

"Este un plafon aprobat la nivelul anului 2016, de 8,1 miliarde de lei. Avem în vedere suplimentarea acestui fond, pe termen scurt, cum de altfel avem în vedere şi o analiză care să dea direcţiile prin care acest program să se perpetueze pe o perioadă de timp mediu şi lung", a spus Anca Dragu.

Programul Prima Casă s-a dovedit a fi un succes, întrucât cei care voiau să-şi cumpere o locuinţă au putut să o facă împrumutându-se cu o dobândă mai mică decât la creditele imobiliare ipotecare obişnuite.

Interesul pentru acest program a crescut şi mai mult pe fondul controverselor legate de legea dării în plată, întrucât bancherii au decis să mărească avansul pe care îl cer clienţilorAutor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza