Ministerul Finanţelor dezminte informaţiile privind majorările de taxe şi contribuţii sociale

Ministerul Finanţelor dezminte informaţiile apărute în presă referitoare la eventuale majorări de taxe şi de impozite sau de contribuţii sociale.

Adăugat: 7 Septembrie 2016
Ultima actualizare:7 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Anca Dragu, ministrul Finanţelor
trimite pe mail

Mai multe informaţii care ar fi cuprinse într-o propunere de modificare substanţială a Codului Fiscal, iniţiată de Ministerul Finanţelor, au ajuns în presa economică.

Documentul prevede majorarea cotelor de asigurări sociale şi de sănătate pe care le achită salariaţii, iar angajatorul nu va mai fi obligat să achite astfel de taxe decât pentru persoanele care lucrează în condiţii de muncă speciale.

Măsura ar urma să fie luată în paralel cu aplicarea unei creşteri substanţiale a salariilor, astfel încât venitul net al angajatului să nu se modifice.

Ministerul Finanţelor dezminte informaţiile apărute în presă referitoare la eventuale majorări de taxe şi de impozite sau de contribuţii sociale.

Într-un comunicat, ministerul precizează că nu vor fi luate astfel de măsuri în acest an.

Singurele măsuri vizate sunt cele de simplificare a procedurilor fiscale şi în favoarea activităţii economice.

Ministrul de finanţe, Anca Dragu, a cerut experţilor din minister să facă o analiză internă care să cuprindă mai multe ipoteze de calcul, dar creşterea taxelor nu a fost luată în considerare ca un posibil scenariu pentru mediul de afaceri, se mai arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
7 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza