Ministerul Educației va avea cel mai mare buget din ultimii 10 ani

Ministrul Educației a anunțat că instituția pe care o conduce va avea, anul viitor, cel mai mare buget din ultimii zece ani.

Adăugat: 12 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:12 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Pop, ministrul Educaţiei
trimite pe mail

Autorităţile fac  proiecţiile bugetare pentru 2018.

Ministrul educaţiei, Liviu Pop, a anunţat  că instituţia pe care o conduce va avea, anul viitor, cel mai mare buget din ultimii zece ani.

"Sunt convins că şi după întâlnirea de astăzi cu directorii unităţilor şcolare, cu profesorii din Maramureşul voievodal vom avea argumente în deciziile pe care urmează să le luăm la nivelul Ministerului Educaţiei Naţionale. Pentru anul viitor, avem cel mai mare buget pe care l-a avut Ministerul Educaţiei Naţionale în ultimii zece ani de zile. În acelaşi timp, la rectificarea bugetară din săptămânile următoare vom avea o rectificare pozitivă, în baza căreia vom plăti sentinţele judecătoreşti pe care cadrele didactice le au, iar proiectul european, săptămâna viitoare, marţi, vom semna acest proiect la Palatul Parlamentului. Avem peste 40 de milioane de euro pe care le vom folosi în următorii patru ani de zile. În vederea formării cadrelor didactice, 55.000 de profesori din învătământul primar şi gimnazial vor fi formaţi. Avem experţi din ţări europene şi nu numai", a spus Liviu Pop, într-o declaraţie consemnată de corespondentul RRA, Adrian Marchiş, la Sighetu Marmaţiei.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza