Ministerul Educaţiei descurajează aşa numitul "fond al clasei"

Solicitarea fondului clasei este o practică pe care Ministerul Educaţiei o descurajează, a reafirmat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Adăugat: 1 Octombrie 2015
Ultima actualizare:2 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei
trimite pe mail

Ministrul Cîmpeanu a făcut această declaraţie, azi,la festivitatea de deschidere a anului academic, la Universitatea Politehnica Bucureşti.

El nu a exclus însă posibilitatea finanţării voluntare a instituţiilor de învăţământ.

"Este o acţiune pe care am descurajat-o cât am putut de mult încă de la începutul mandatului, şi nu am fost singurul care a făcut acest lucru. În limitele de competenţă ale Ministerului Educaţiei, am luat măsuri şi luăm măsuri de fiecare dată. Totuşi, trebuie să facem deosebirea dintre a se solicita bani pentru fondul clasei şi a contribui voluntar, pentru că activitatea de voluntariat este o activitate foarte bună", a spus el.

Premierul Ponta, prezent la deschiderea anului universitar la Târgu Jiu

Începutul anului academic a fost marcat şi la Universitatea "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu, la ceremonie fiind prezent şi premierul Victor Ponta.

Şeful guvernului a vorbit cu această ocazie despre necesitatea implementării unor noi metode de predare şi învăţare în universităţi, astfel încât studenţii români să fie la fel de bine pregătiţi ca cei de la alte universităţi prestigioase din lume.

Pe de altă parte, deputatul liberal Raluca Turcan atrage atenţia că noul an universitar stă sub semnul subfinanţării, politizării şi al lipsei standardelor de calitate. În opinia sa, alocarea a 0,36% din PIB pentru învăţământul superior scade şansele de dezvoltare durabilă a României.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Octombrie 2015
Ultima actualizare:
2 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza