Ministerul Culturii, ICR şi Radio România au semnat protocoale de colaborare cu China

Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român şi Societatea Română de Radiodifuziune au semnat astăzi protocoale de colaborarea în domeniile culturii şi mass-media cu Republica Populară Chineză.

Adăugat: 16 Mai 2016
Ultima actualizare:16 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: PDG al SRR, Ovidiu Miculescu (dreapta) si Wu Shangzhi (stânga), viceministru al administratiei de stat pentru presa, publicatii, radio, film si televiziune din China
trimite pe mail

Wu Shangzhi, viceministru al Administraţiei Presei, publicaţii, radio, televiziune şi film din China a invitat România la Târgul Internaţional de Carte de la Beijing.

La rândul său, China va fi anul acesta, invitată de onoare la Târgul Internaţional de Carte "Gaudeamus", organizat de Radio România.

Preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, a vorbit de asemenea, despre prezenţa Orchestrei Naţionale a Chinei la Festivalul Internaţional al Orchestrelor, RadiRo, din luna septembrie a acestui an. 

"China, iată, anul acesta se întâmplă să fie prezentă la cele două mari evenimente ale Radio România, atât Festivalul Internaţional al Orechestrelor Radio de la sfârşitul lui septembrie, cât şi să beneficieze de statutul de invitat de onoare al Târgului Internaţional de Carte "Gaudeamus". China este un jucător, este unul dintre pilonii Asia-Pacific Broadcasting Union. China are o deschidere extraordinară pentru România pe care încă mulţi nu o înţeleg pe deplin. Pe o relaţie bilaterală acest moment reprezintă o parte din mozaicul extrem de complex şi frumos, spun eu, pe care Radio România îl generează în plan internaţional", a spus Ovidiu Miculescu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
16 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza