Ministerul Agriculturii nu se implică în stabilirea preţului produselor agricole

Ministrul agriculturii, Petre Daea, susţine că nu se va implica în niciun fel în stabilirea preţului produselor agricole pe piaţa din România.

Adăugat: 2 Iulie 2017
Ultima actualizare:2 Iulie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Petre Daea, ministrul Agriculturii
trimite pe mail

El a declarat la Botoşani că piaţa este cea care trebuie să stabilească preţul, în special în condiţii de supraproducţie, şi a anunţat că plata subvenţiilor agricole aferente acestui an va fi făcută începând cu 15 octombrie.

"De luni încolo începe controlul efectiv în câmp la fermieri, să verifice, conform metodologiei pe care o avem şi trebuie să o respectăm, pe baza regulamentelor pe care le avem de la Uniunea Europeană, în aşa fel încât la data de 1 octombrie să se încheie verificarea în teren pentru a putea ajunge fermierii cu banul în buzunar începând cu 15 octombrie", a spus Daea.

Plata subvenţiilor în agricultură pentru anul 2016 s-a încheiat pe 31 martie 2017, însă ministrul doreşte ca fermierii să intre în posesia banilor în acelaşi an în care sunt efectuate lucrările în agricultură

Amintim că Ministerul de Finanţe a anunţat că procedurile de plată pentru ultima tranşă pe anul trecut, de peste 33 de milioane de euro, destinată susţinerii producţiei vegetale, au fost finalizate ieri, cu o zi înainte de termenul limită.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
2 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza