Ministerul Agriculturii informează Administraţia Prezidenţială despre pesta porcină

Documentul cuprinde modul de acţiune al autorităţilor cu privire la prevenirea, combaterea şi eradicarea virusului pestei porcine africane.

Adăugat: 9 Septembrie 2018
Ultima actualizare:10 Septembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Petre Daea, ministrul Agriculturii
trimite pe mail

Ministerul Agriculturii anunţă că a depus, sâmbătă, la Administraţia Prezidenţială un document cu privire la apariţia şi evoluţia pestei porcine africane în România, în urma aprecierilor publice formulate de preşedintele Klaus Iohannis.

Demersul a fost dispus de premierul Viorica Dăncilă, iar raportul este întocmit împreună cu Departamentul Situaţiilor Speciale de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi cu Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Documentul cuprinde modul de acţiune al autorităţilor cu privire la prevenirea, combaterea şi eradicarea virusului pestei porcine africane.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat în ultima perioadă Guvernul în legătură cu această criză, acuzându-l că este incapabil să gestioneze situaţia.

La începutul săptămânii, Parchetul General a deschis un dosar penal privind epidemia, procurorii anchetează posibile infracţiuni de răspândire a bolilor la animale sau plante şi de neglijenţă în serviciu.

Pesta porcină africană a afectat până acum 190 de localităţi din 11 judeţe, fiind deja sacrificate sute de mii de animale.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Septembrie 2018
Ultima actualizare:
10 Septembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza