Minerii de la mina de uraniu continuă protestul

Minerii de la exploatarea de uraniu Crucea din judeţul Suceava, blocaţi de aseară în subteran, îşi continuă protestul.

Adăugat: 9 August 2016
Ultima actualizare:9 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Jumătate dintre ei au intrat în greva foamei nemulţumiţi de decizia Companiei Naţionale a Uraniului de a închide mina pe care o consideră nerentabilă.

Minerii au declanşat protestul spontan ieri, după care s-au blocat în subteran şi au intrat în greva foamei cerând să le fie soluţionate revendicările privind plata drepturilor salariale şi asigurarea unor contracte de muncă pe o perioadă de patru ani.

Teama minerilor a plecat de la informaţia potrivit căria activitatea minieră din acest perimetru va fi sistată, iar ortacii vor fi trimişi în şomaj. În acest moment nu mai există finanţare pentru mineritul din domeniul uraniului, astfel încât şansele de continuare a activităţii sunt reduse.

Conducerea sucursalei Crucea a Companiei Naţionale a Uraniului a precizat că în conturi există bani pentru restul de plată aferent lunii iulie, dar pentru restul anului nu mai există resurse financiare.

Reprezentanţii sindicatului au plecat deja la Bucureşti pentru a avea un dialog cu reprezentanţii Ministerului Economiei, mai informează reporterul RRA.

 Autor:
Mihaela Buculei
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
9 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza