Mihail Neamţu: Europa trebuie să fie a naţiunilor suverane

Mihail Neamţu este candidatul Partidului Noua Republică, formaţiune ce participă pentru prima dată la un scrutin electoral.

Adăugat: 17 Mai 2014
Ultima actualizare:17 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Mihail Neamţu, liderul Partidului Noua Republică
trimite pe mail

Mihail Neamţu este candidatul Partidului Noua Republică, formaţiune ce participă pentru prima dată la un scrutin electoral.

El a declarat la Timişoara că Europa trebuie să fie una a naţiunilor suverane.

Mihail Neamţu: Europa nu va putea fi niciodată un suprastat federal fără să se condamne, de fapt, la irelevanţă. Europa pentru noi este o Europă a naţiunilor suverane, libere şi independente, este o Europă care păstrează tradiţiile locale, memoria popoarelor şi care învaţă din lecţia totalitarismului secolului XX.
A consemnat corespondentul RRA, Alina Bujancă.

Corneliu Vadim Tudor: Edificiul Europei unite trebuie consolidat

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, participă la scrutinul din 25 mai pentru un nou mandat.

Prezent la Iaşi, a afirmat că ''edificiul Europei unite trebuie consolidat''.

Corneliu Vadim Tudor: Eu am fost mai sceptic la începutul anilor '90 pentru că nu îmi era foarte clar către ce se vor îndrepta românii mei, dar, când am văzut despre ce este vorba, nu numai că am semnat toate documentele necesare consensului naţional, dar le-am redactat eu, cu mâna mea. Noi suntem în Europa înainte de naşterea Europei. Prin urmare, în întunericul viitorului, acest proiect generos al UE e singurul far călăuzitor.

A consemnat Ştefan Daraban.

Orest Onofrei este candidat pe lista PDL

La Suceava, el a afirmat că democrat-liberalii susţin investiţiile şi agricultura.

"Politica Agricolă Comună are în program să protejeze comunităţile care trăiesc doar din agricultură. Cei care trăiesc din agricultură, cum este şi zona Dornelor, sunt ca şi zonele monoindustriale. Dacă moare industria dintr-o zonă, moare şi localitatea. Dacă moare agricultura din zona Dornelor, murim noi ca zonă", a declarat el, potrivit corespondentului RRA, Mihaela Buculei.

Candidatul Partidului Dreptăţii Sociale Gheorghe Mirică propune ca subvenţiile acordate agricultorilor să fie de valori egale în toate statele Europei.

Gheorghe Mirică: Nu ar trebui statul român să vină să-l ajute să-i dea credite în condiţii avantajoaseaşa cum este în Franţa, de exemplu, 55% suportă statul la producătorii agricoli. Îi dă utilaje, îi dă substanţă, îi dă specialişti şi el plăteşte acest 55% cu produse, nu cu bani. În agricultura României nu se ocupă nimeni de valorificarea producţiei agricole.

A consemnat redactorul RRA, Mugur Mihăiţă.

Ioan Mircea Paşcu îndeamnă românii să vină la vot
Eurodeputatul Ioan Mircea Paşcu candidează pentru un nou mandat din partea alianţei PSD-UNPR-PC.

El speră ca românii să iasă la vot pe 25 mai într-un număr mai mare decât la alegerile precedente.

Ioan Mircea Paşcu: Îi îndemn să vină la vot şi să aibă garanţia, certitudinea că voi face tot ce ţine de mine să-i reprezint în continuare cât pot mai bine. Vom vedea până la urmă câtă lume se va prezenta la vot, cât de mult vor conta temele europene comparativ cu temele interne. Eu sper să fie totuşi o mobilizare un pic mai mare.
Declaraţie consemnată de corespondentul RRA, Stelian Radu Cacuci.

Mihai Răzvan Ungureanu este lider de listă pentru Bruxelles din partea Forţei Civice.

Prezent în turneu electoral la Arad, el le-a transmis alegătorilor mesajul său.

"Un partid care îşi propune să schimbe actuala clasă politică, oferind României soluţii noi pentru administrare şi conducere, are drept la atenţie şi la vot şi la încredere. Cred că Forţa Civică este în momentul de faţă speranţa autentică a schimbării în bine a României. Un partid care este în egală măsură interesat de o bună guvernare, corectă, cinstită şi europeană şi, totodată, un partid care este atent la interesul naţional", a spus el, citat de corespondentul RRA, Ioan Suciu.

UDMR, nemultumit de accesarea fondurilor europene

Vicepreşedintele politic al UDMR, Borbély László, afirmă într-un comunicat că în ultimii ani partidele politice nu au reuşit să prezinte o viziune clară cu privire la ce ar dori să facă România pentru accesarea mai eficientă a fondurilor europene.

El apreciază că pentru următorii ani ţara noastră are la dispoziţie 43 de miliarde de euro finanţări europene. Consiliul Economic al UDMR a adoptat planul de dezvoltare "Transilvania 2020", document ce sintetizează viziunea acestei formaţiuni cu privire la direcţiile de dezvoltare şi modernizare a regiunii în următorii şapte ani.

PNL a câştigat în aproape toată ţara contestaţiile depuse împotriva PSD pentru folosirea însemnelor Uniunii Social Liberale în campania pentru europarlamentare, susţine purtătorul de cuvânt al liberalilor, Cristina Pocora.

Ea spune că deciziile date de Biroul Electoral Central, care sunt în favoarea PNL, ar trebui să oblige PSD să înlăture afişajul cu sigla USL deoarece, spune Cristina Pocora, este folosit în mod ilegal.

Ea precizează că primăriile au obligaţia ca în 22 de judeţe şi patru sectoare din capitală să pună în aplicare deciziile definitive ale BEC.Autor:
Petruţa Smântână
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
17 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza