Mihai Răzvan Ungureanu: Mergem cetăţeneşte la vot sau boicotăm?

Liderul Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta, Mihai Răzvan Ungureanu spune că se gândeşte dacă să meargă la vot sau să boicoteze referendumul.

Adăugat: 23 Iulie 2012
Ultima actualizare:23 Iulie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mihai Răzvan Ungureanu declara, marţi, că, deşi prezenţa la vot este o datorie civică, totuşi, prin prezenţa la votul de pe 29 iulie s-ar putea legitima un sistem politic care neagă valorile democratice.

"Nimeni nu se mai preocupă de mersul economiei. Întâlnim cetăţeni îngrijoraţi de viitorul lor. Nu se poate imagina, având în fruntea ţării oameni care nesocotesc Constituţia, cărora nu le pasă de legi, care tratează cu aroganţă doleanţele lor, în calitate de cetăţeni, şi, în general, mersul ţării", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Totodată, el a mai explicat că, din punctul său de vedere, preşedintele Traian Băsescu nu a încălcat Constituţia deoarece nu a împiedicat instituţiile statului să-şi îndeplinească atribuţiile, nu a limitat competenţele instituţiilor statului, neavând puterea executivă, şi nu a îngrădit drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, iar  suspendarea preşedintelui este "un circ", "un teatru ieftin".
   
"Pornind de la această premisă, suspendarea este un circ, un teatru ieftin menit să legitimeze o iniţiativă, un act de suspendare a preşedintelui, de fapt a persoanei Traian Băsescu cu indiferent ce risc la adresa democraţiei noastre. În condiţiile acestea încep să mă gândesc clar ce ar trebui făcut: mergem cetăţeneşte la vot sau boicotăm? Veţi afla răspunsul curând", a declarat fostul premier.Autor:
Bogdan Isopescu
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
23 Iulie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza