Mihai Răzvan Ungureanu, învestit la şefia SIE

Mihai Răzvan Ungureanu a preluat, astăzi, funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.

Adăugat: 8 Iulie 2015
Ultima actualizare:8 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: presidency.ro
trimite pe mail

La ceremonia de învestitură, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că SIE se afla în prima linie a frontului împotriva provocărilor neconvenţionale din afara graniţelor.

Mai spunea şeful statului că rolul Serviciului este important şi din perspectiva relaţiilor şi cooperării euroatlantice şi internaţionale, unde prin contribuţii specifice şi-a dovedit eficienţa în domeniul analizei strategice şi în promovarea intereselor naţionale - transmite Administraţia Prezidenţială.

"Președintele României a precizat, de asemenea, că Serviciul de Informații Externe se află în prima linie a frontului împotriva provocărilor neconvenționale din afara granițelor, de aceea trebuie să-şi consolideze toate instrumentele necesare atingerii scopurilor strategice care se referă la evaluare strategică, avertizare timpurie, prevenirea conflictelor, decizie în momente de criză întemeiată pe informație reală, exactă şi la timp.

Domnul Președinte Klaus Iohannis a adăugat că rolul Serviciului este important şi din perspectiva relaţiilor şi cooperării euroatlantice şi internaţionale, unde prin contribuţiile specifice şi-a dovedit eficiența în domeniul analizei strategice şi în promovarea multiplelor interese naţionale", se manţionează în comunicatul prezidenţial.

Pe 30 iunie, Mihai Răzvan Ungureanu a fost votat cu 278 de voturi "pentru" în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.

De menţionat că grupurile parlamentare reunite ale PSD au decis ca deputaţii şi senatorii social-democraţi nu vor participa la votul de marţi pentru învestirea lui Mihai Răzvan Ungureanu.

UNPR a votat "pentru" Mihai Răzvan Ungureanu.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza