Mihai Răzvan Ungureanu, desemnat candidat al Forţei Civice la prezidenţiale

Mihai Răzvan Ungureanu are ca obiectiv unificarea dreptei pentru a da un candidat comun la Cotroceni.

Adăugat: 14 Decembrie 2013
Ultima actualizare:14 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Consiliul Naţional al Forţei Civice a validat candidatura senatorului Mihai Răzvan Ungureanu la prezidenţialele de anul viitor.

El a declarat că obiectivul major al formaţiunii îl reprezintă unificarea dreptei pentru a da un candidat comun la Cotroceni.

Desemnarea acestuia a fost votată în unanimitate, fiind înregistrată o singură abţinere, respectiv chiar a lui Mihai-Răzvan Ungureanu.

"Cred că este nevoie de un stat eficient, puternic, care să slujească interesul naţional. Interesul naţional este să avem o naţiune sănătoasă, educată, prosperă. Interesul nostru naţional este să fim respectaţi de către toţi partenerii noştri. Nu putem să fim prosperi sau să gândim spre viitor cu instituţii de stat anchilozate, ineficiente, mediocre, lipsite de profesionalism, lipsite de resurse. Cred că un candidat la preşedinţie trebuie să aibă în atenţie politicile publice esenţiale ale statului. (...) Cred că salariile medicilor şi ale profesorilor trebuie să crească pe seama responsabilităţii pe care şi-o asumă", a declarat Ungureanu, în discursul său în calitate de candidat la prezidenţiale.

Un alt subiect pe ordinea de zi a fost  alegerea unei noi conduceri a formaţiunii.

"Se votează un întreg Birou Permanent Naţional nou. Toate funcţiile din Biroul Permanent Naţional au fost puse astfel la dispoziţia votului membrilor partidului. Norma de reprezentare a partidului este de un reprezentant la 10 membri. Sunt 1.400 de reprezentanţi în Consiliul Naţional, deci 14.000 de membri, cât are partidul în acest moment. Este un moment important pentru noi. Este al doilea Consiliu Naţional în ultimele 3 luni. Deciziile pe care le luăm astăzi sunt de importanţă pentru traseul politic al partidului. Mă bucur totodată să fie alături de noi reprezentanţi ai celorlalte partide de dreapta din România - PDL, Partidul Mişcare Populară, Partidul Ecologist Român", a afirmat preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu.

La reuniune au participat  preşedintele Partidului Mişcarea Populară, deputatul Eugen Tomac şi membri marcanţi ai PDL.

Aceasta a participat, în jurul prânzului, la un miting de protest împreună cu conducerea Forţei Civice faţă de modificările aduse de legislativ Codului Penal.Autor:
Petruţa Smântână
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
14 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza