Mesajul Laurei Codruța Kovesi către procurori

Laura Codruţa Kövesi a adresat un mesaj procurorilor din România, încurajându-i în lupta cu infracţionalitatea

Adăugat: 10 Iulie 2018
Ultima actualizare:10 Iulie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Laura Codruța Kovesi
trimite pe mail

Laura Codruţa Kövesi susţine că decretul de revocare a sa din funcţie lasă un mare semn de întrebare, referindu-se la o posibilă subordonare discreţionară a procurorilor faţă de ministrul justiţiei.

Ea a ţinut să adreseze un mesaj tuturor procurorilor din România prin care i-a încurajat să fie fermi în lupta cu infracţionalitatea, chiar dacă voinţa politică nu este, în opinia sa, pentru o justiţie eficientă.

"DNA a demonstrat că legea este egală pentru toţi şi nimeni nu este prea puternic pentru a se sustrage din faţa legii. Procurorii independenţi au făcut investigaţii faţă de persoane care păreau de neatins, indiferent de funcţia lor, indiferent de statutul social şi indiferent de averea pe aceştia au deţinut-o. Am contribuit, prin anchetele noastre, la conştientizarea societăţii cu privire la gravitatea fenomenului corupţiei. Modul brutal în care se forţează modificarea legilor penale ne arată că vor protecţie - pentru trecut, pentru prezent şi pentru viitor", a spus Laura Codruţa Kövesi.

Kövesi a anunţat că activitatea sa în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie încetează de astăzi, dar că va rămâne în continuare procuror.

Interimatul la şefia DNA va fi asigurat de Anca Jurma.

Aceasta a îndeplinit, pe parcursul a două mandate, atribuţiile de procuror şef al Serviciului de cooperare internaţională şi programe din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Ulterior a fost numită consilier al procurorului şef al DNA.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Iulie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza